Реклама
Реклама
Реклама

Віза в Англію, правила подачі документів

  1. Заповнення анкети при отриманні візи
  2. Документи, необхідні для отримання візи
  3. Інформація, яку потрібно знати при оформленні візи
  4. Отримання документів
  5. Види англійських віз

Серед часто відвідуваних туристами і не тільки країн Європи відзначається Великобританія Серед часто відвідуваних туристами і не тільки країн Європи відзначається Великобританія. Утворене історично острівне королівство приваблює своїми визначними пам'ятками, стародавніми пам'ятками, культурою. Щоб побачити все це на власні очі, потрібно отримати візу, отже, зайнятися збором конкретних документів. В даному випадку Шенген не підійде, необхідно оформляти англійську візу. Але якщо запланована поїздка передбачає відвідування інших країн, можливо, доведеться одночасно оформляти і Шенгенську візу.

Оформлення документа, що дозволяє в'їзд на територію Англії, передбачає початкове заповнення анкети, подальшу підготовку необхідних довідок та виписок, ксерокопій, їх подачу на розгляд і отримання заповітної візи. Дана процедура супроводжується масою нюансів, які необхідно знати і своєчасно вирішувати.

Заповнення анкети при отриманні візи

На офіційному сайті Візового центру подано заяву, яке підлягає обов'язковому заповненню. На допомогу надається докладна російськомовна інструкція, скориставшись якою можна без труднощів заповнити анкету, прописати в ній необхідну інформацію.

У такій анкеті мають відображатися тільки достовірні і правдиві дані. Якщо розкриється хоча б найменше розбіжність з дійсністю, існує великий ризик отримати відмову у видачі візи. По завершенню перевірки поданої анкети людині приходить лист на електронну пошту, в якому вказано унікальний номер. Дане підтвердження рекомендується роздрукувати і зберігати, адже воно допоможе відстежувати весь шлях поданої заяви. У такій анкеті мають відображатися тільки достовірні і правдиві дані

Документи, необхідні для отримання візи

Існує список основної документації, яка необхідна при оформленні англійської візи.

  1. Для отримання візи до Великобританії необхідно подати одну кольорову фотографію стандартного розміру 3,5 * 4,5 см і високої якості.
  2. Закордонний паспорт, термін дії якого складає не менше 6 місяців після подачі на розгляд заяви. Він повинен містити дві вільні сторінки.
  3. Копії старих закордонних паспортів, які підтверджують історію пересувань по різних країнах конкретної особи.
  4. Копія діючого закордонного паспорта, його першої сторінки.
  5. Заповнена раніше анкета в роздрукованому вигляді, підписана особою, яка претендує на отримання візи.
  6. Довідка з роботи або місця навчання. У ній повинна відображатися інформація про заробітну плату і займаної посади. Підтвердження того, що людина по приїзду назад приступить до своїх колишніх обов'язків. Якщо нове місце роботи освоєно особою недавно, він повинен принести довідку встановленого зразка від попереднього наймача.
  7. Документація, яка вказує на сімейний стан. Це може бути свідоцтво про шлюб, цивільному партнерстві або ж про розлучення, смерть чоловіка / дружини.
  8. Офіційне підтвердження фінансового добробуту і можливості оплатити майбутній візит в чужу країну. Доречною стане довідка з податкової служби або довідка з місця роботи, в якій міститься інформація про заробітну плату за останні 6 місяців. Підійде стан банківського рахунку з деталізацією всіх операцій на останні кілька місяців, довідка, яка вказує на наявність у володінні рухомого і нерухомого майна.
  9. Інформація про наявні на руках або заброньовані квитки, про місце проживання на території Англії. Це може бути лист від приймаючої сторони, лист з турагентства, де була придбана закордонна путівка, лист, що підтверджує попереднє бронювання номера в готелі або готелі.
  10. Медична страховка, хоча вона і не обов'язкова до подачі, але в деяких випадках вона допомагає швидше отримати необхідний візовий документ.
  11. Якщо поїздка запланована з дітьми, копії їхніх свідоцтв про народження.
  12. Квитанція, що підтверджує оплату встановленого консульського збору.

Але це основний перелік необхідних документів. Він може доповнюватися і змінюватися в залежності від мети поїздки в Англію і виду оформляється візи. Але це основний перелік необхідних документів

Інформація, яку потрібно знати при оформленні візи

Все що подаються документи в обов'язковому порядку перекладаються англійською мовою. Дану послугу надають перекладачі, кінцевий результат роботи яких засвідчується нотаріально.

У цьому пакеті документів має бути присутня дата переказу, ім'я, підпис та контактні дані людини, який виробляв переклад. Також необхідно письмове підтвердження про те, що вироблений переклад повністю відповідає початковому оригіналу.

Всі перекладені довідки залишаються дійсними протягом одного місяця. Тому їх необхідно якомога швидше подати на розгляд.

Отримання документів

Якщо подані документи відповідають встановленим правилам, по завершенню їх розгляду людині на електронну пошту прийде лист, що підтверджує отримання візи в Англію. Отримати на руки заповітний документ можна самостійно протягом 30 днів, замовити кур'єрську доставку.

Види англійських віз

Оформлення туристичної візи вимагає подачу основних документів, зазначених вище. Вона обмежує перебування на території в'їзний країни до 6 місяців, не дозволяє проходження навчання, роботи, лікування.

Для гостьової візи потрібно подати запрошення від приймаючої сторони, підтвердження її фінансового становища.

Щоб отримати студентську візу, потрібно надати ряд додаткових документів. Сертифікат, що підтверджує володіння англійською мовою, свідоцтво, яке підтверджує надходження в конкретний навчальний заклад, фінансова можливість тривалого проживання і навчання в Великобританії.

Робоча віза вимагає індивідуального підходу при оформленні, залежить від займаної сфери діяльності людини, його професійних обов'язків.

Бувають також транзитні, дитячі візи, візи для укладення шлюбу, для членів сім'ї.

2015-03-14