Реклама
Реклама
Реклама

Догралися: Microsoft відмовляється від рублів

5 листопада в Microsoft Store сталося дивне: ціни на багато ігор змінилися на доларові замість звичних рублів. Даний факт пройшов непоміченим в медіаполе, але ж варто задуматися, чому це сталося. І чому валюта змінилася в першу чергу у ігор, які видає сама Microsoft.

Microsoft

Громадськість звернула на це увагу лише позавчора. все завдяки багу , Який дозволяв розплатитися за «доларові» гри рублями за курсом «1 до 1», завдяки чому щасливчики могли придбати якусь Forza Horizon 4 нема за $ 69.99, а за 69 рублів 99 копійок. Небезпека ситуації була велика: для розрахунку в «чужих» валютах на консолях Xbox One досить змінити місце розташування в настройках, так що можна з упевненістю сказати, що багом скористалися тисячі геймерів.

Небезпека ситуації була велика: для розрахунку в «чужих» валютах на консолях Xbox One досить змінити місце розташування в настройках, так що можна з упевненістю сказати, що багом скористалися тисячі геймерів

Помилку було виправлено тільки через добу. У причинах її виникнення нехай розбираються інженери Microsoft, але швидше за все вони просто не встигли перевірити працездатність розрахунків після раптової появи в російській MS Store цін в доларах. Можна припустити, що долари з'явилися в магазині занадто оперативно для команди, що займається підтримкою магазину.

Втім, нам від цього не легше. Виявляється, ще в травні зі звичайних магазинів зникли карти оплати для Xbox Live для поповнення рахунку на потрібну суму. 5 жовтня Microsoft прибрала можливість покупки Windows і Office на офіційних сайтах, пропонуючи звернутися до локальних рітейлерам.

Чутки - справа не дуже гарне, але в коментарях до ось цієї новини на vc.ru викладений скріншот, в якому співробітник відділу продажів Microsoft в Європі називає причину події:

Швидше за все мова йде про обмеженнях , Які вступили в силу 22 серпня. Точніше, перший пакет не торкався товари і послуги, що надаються компаніями на кшталт Microsoft, але уряд США планувало протягом 90 днів посилити санкції аж до заборони авіасполучення між країнами і практично повної заборони товарообігу. У терміни не вклалися, але обіцяють повернутися цього питання в січні.

Цілком можливо, що Microsoft зіграла на випередження (або впевнена, що санкції точно будуть введені) і просто перестала безпосередньо продавати товари в Росію за рублі. І це дуже сумно: в такому разі ми втратимо зручного доступу до продукції в Microsoft Store, бо подивіться на доларові ціни: «Регіональністю» в них і не пахне . Ніяких експериментів з ексклюзивами за 1990 рублів більше не буде: купуємо хіти строго за $ 69.99 і ні центом менше.

Вихід із ситуації, звичайно є. Можна повернутися до практики покупки дисків: ціни на ПЗ від Microsoft у вітчизняному ритейлі завжди були нижчі за європейські приблизно вдвічі, а продавати коробки з іграми для Xbox One в Росії за завищеними цінами - самогубство.

Або відмовитися від Windows і Xbox.