Реклама
Реклама
Реклама

Карта для отримання пенсії? Яку вибрати?

  1. Індивідуальні сейфи.
  2. Як зараховувати пенсію на карту?
  3. Спеціальні пенсійні картки.

Сьогодні багато компаній використовують карти для нарахування зарплати своїм співробітникам. Це досить зручно, економно, швидко і, головне, безпечно. Держструктури також перераховують на карти різні посібники, пенсії, виплати соц.характера. Це також дозволяє скорочувати черги в касах і прискорити процес нарахування і виплати. Найскладніше стало звикнути до карт людям більш старшого покоління, які збираються або вже вийшли на пенсію. Вони звикли працювати тільки з готівковими коштами, а надивившись і наслухавшись різних шоу і зовсім не довіряють картковими продуктами, вважаючи за краще збирати гроші і розплачуватися «по-старому».

Багато з пенсіонерів досить «просунуті» і користуються не тільки картами, але і інтернет-банком, здійснюють платежі або покупки онлайн. Пенсійний фонд вже давно пропонує пенсіонерам перераховувати пенсію на карту, але деякі бабусі і дідусі все ще ходять за пенсією на пошту або чекають, поки їм принесуть додому. Однак, від готівки і Пенсійний Фонд по-тихоньку відходить і переводить пенсії повністю на картографічну інформацію. Отримати пенсійну картку можна в банку. Лідером, звичайно ж, є Ощадбанк. Також карти для пенсії можна зустріти в Россельхозбанке, ВТБ, Бинбанке і ін.

Індивідуальні сейфи.

Ось уже кілька років ПФР активно переводить пенсіонерів на отримання пенсії по картах Ось уже кілька років ПФР активно переводить пенсіонерів на отримання пенсії по картах. Це знижує витрати на перевезення грошей та зарплати персоналу, що займається виплатами. Для цього Фонд уклав договори з банками про перерахування пенсій на карти. Умови зарахування пенсій в різних банках відрізняються. Так, в Ощад доведеться відносити самостійно заяву на перерахування пенсії до Фонду, а в Бинбанке заяву передається автоматично, і клієнтові не потрібно бігати туди-сюди.

При виборі банку для отримання пенсії клієнт керується деякими умовами:

  • Зручне місце розташування, щоб було недалеко ходити і можна було оплачувати всілякі послуги, наприклад, житлово-комунального господарства.
  • Вигідні умови по карті. Умови також різняться між банками. Так, Ощадбанк пропонує 3,5% доходу на залишок із зарахуванням відсотків раз на квартал, а в Бинбанке клієнти отримують 7% річних на залишок по карті раз в місяць. Деякі банки для залучення пенсіонерів на обслуговування пропонують додаткові опції по карті, наприклад, знижки при оплаті картою в аптеках та ін.
  • Наявність банкоматів. Пенсіонерам важливо, щоб поблизу були банкомати для зняття готівки. За цим критерієм виграє, безсумнівно, Сбербанк. Саме у нього найрозвиненіша мережу банкоматів. Для своїх клієнтів Бінбанк дозволив знімати готівку без комісії в будь-якому банкоматі будь-якого банку з лімітом не більше 30 т.р. у місяць.

Як зараховувати пенсію на карту?

Процес досить простий. Для цього потрібно:

  • Вибрати банк з відповідними умовами.
  • Оформити пенсійну картку.
  • Заповнити заяву на перерахування пенсії на цю карту.
  • Віднести реквізити в ПФР.

Деякі банки пропонують своїм клієнтам просто замовити карту і заповнити заяву, а всі інші турботи по відправці заяви в ПФР беруть на себе. Саме так робить Бінбанк або Газпромбанк. Клієнту достатньо замовити карту, прийти за її отриманням і очікувати зарахування пенсії.

Спеціальні пенсійні картки.

Багато банків запустили спеціальний картковий тариф «Пенсійний». Він відрізняється від стандартних тарифних планів. Зазвичай він має на увазі випуск безкоштовної карти з умовою цільових зарахувань (пенсії). Крім цього, на карту може нараховуватися дохід на залишок, кеш-бек за покупки , Різні бонуси і знижки. Такі карти випускаються тільки при пред'явленні пенсійного посвідчення (якщо людина вийшла на пільгову пенсію) або при досягненні пенсійного віку (55 років - у жінок і 60 років - у чоловіків). Карти мають всі необхідні атрибути для зняття готівки та оплати покупок. Зазвичай вони випускаються на базі МПС Visa або Mastercard Classic. Сбербанк випускає карти нижчої категорії Electron або Maestro.

Пенсійні карти можна замовити в наступних банках:

Банк Основні умови Сбербанк 3,5% на залишок
Термін: 3 роки
Категорія: Maestro
Бінбанк 7% на залишок
До 5% - кеш-бек за покупки
Зняття готівки - без комісії в сторонніх банкоматах до 30 т.р. у місяць.
Категорія: Visa
СМС - 30 р. / Міс. Россельхозбанк 7% - на залишок
Категорія: Mastercard або МИР
СМС: безкоштовно ВТБ 24 4% - на залишок щоквартально
СМС: безкоштовно Газпромбанк Термін дії: 3 роки Відкриття До 4% на залишок
3% кеш-бек за покупки в аптеках
СМС: безкоштовно Промсвязьбанк До 5% на залишок
Знижки за покупки
Отримувати пенсію можна і на звичайні карти. Вони не обов'язково повинні бути пенсійними. У ПФР досить надати реквізити, за якими буде перераховуватися пенсія. Це може бути поточний рахунок, книжка, поповнюваний внесок або зарплатна картка. У процесі отримання пенсії можна міняти банки. Для цього потрібно написати нову заяву про перерахування пенсії в новий банк. Ми рекомендуємо використовувати карту Тінькофф, по ній хороший відсоток нарахування на залишок.

Дебетова карта Tinkoff Black

Ліцензія ЦБ РФ №2673

  • Зняття від 3 тис. Рублів в будь-якому банкоматі без комісії
  • Відсотки на залишок нараховуються при витраті не менше 3 тис. Руб в міс.
  • До 20 тис. Рублів на міс з карти на карту будь-якого банку без комісії

Прибутковість: 4.5%

Термін дії: 36 місяців

Кешбек: 1%

Матеріали по темі

Як зараховувати пенсію на карту?
Як зараховувати пенсію на карту?