Реклама
Реклама
Реклама

Які виплати покладено при народженні дитини в 2019 році в Москві?

  1. Зміни з 1 січня 2018 року в виплати на дитину в Москві
  2. Щомісячні виплати при народженні дитини в 2018 році в Москві
  3. Виплата державної допомоги сім'ям з дітьми в Москві
  4. Регіональні дитячу допомогу в Москві
  5. Одноразова допомога на ранніх термінах вагітності
  6. Додаткове одноразова допомога у зв'язку з вагітністю та пологами
  7. Одноразові виплати у зв'язку з народженням або усиновленням дітей
  8. Одноразова компенсаційна виплата при народженні і усиновленні
  9. Одноразова допомога при одночасному народженні (усиновленні) трьох і більше дітей
  10. Додаткове одноразова допомога молодим батькам
  11. Щомісячну допомогу на дитину до 18 років
  12. Щомісячна компенсаційна виплата на дитину до 1.5 років
  13. Щомісячна виплата на продукти харчування дітям до 3-х років
  14. Щомісячна компенсація на витрати, пов'язані з ростом вартості життя
  15. Щомісячна виплата на утримання дітей в заміщають сім'ях
  16. Різні компенсаційні виплати і пільги багатодітним
  17. Щомісячна виплата на покупку дитячих товарів сім'ям з 5 дітьми і більше
  18. Щомісячна компенсація сім'ям з 10 і більше дітьми
  19. Щомісячні виплати сім'ям, в яких батьки або діти з інвалідністю
  20. Щомісячна виплата по догляду за дитиною-інвалідом
  21. Щомісячна компенсація на дитину батькові-інвалідові
  22. Щомісячна соціальна доплата до пенсії дитині-інваліду
  23. Щомісячна виплата дітям-інвалідам, які втратили годувальника
  24. Щорічна виплата на підготовку до школи
  25. Пільги та види допомоги в натуральній формі

Місто Москва в плані соціальної підтримки сімей з дітьми - один з найбільш успішних регіонів Росії. Це підтверджують і регулярні нововведення, які вводяться на міському рівні щодо переліку та розміру соціальних виплат на дітей (стільки посібників, та ще й в таких сумах не платять більше ні в одному іншому регіоні країни). Причому допомоги на дитину ще з 2018 року в Москві також зазнали ряд істотних змін - багато видів допомоги на дітей в столиці зросли відразу в 2-6 разів. Це - безпрецедентне зростання дитячої допомоги для сучасної Росії, завдяки якому регіональні посібники москвичам перевищили розміри багатьох виплат, що надаються для населення всіх регіонів країни.

Однак це підвищення торкнулося переважно незаможні, члени багатодітних сімей, а також батьків з дітьми-інвалідами (на відміну від тих же державних допомог, які виплачуються всім категоріям сімей незалежно від їх рівня доходу та кількості дітей - за винятком мат капіталу).

Однак це підвищення торкнулося переважно незаможні, члени багатодітних сімей, а також батьків з дітьми-інвалідами (на відміну від тих же державних допомог, які виплачуються всім категоріям сімей незалежно від їх рівня доходу та кількості дітей - за винятком мат капіталу)

фото pixabay.com

Зміни з 1 січня 2018 року в виплати на дитину в Москві

З 2018 року набули чинності суттєві зміни в сфері виплат на дітей в столиці. З подачі мера Москви Сергія Собяніна, в міське законодавство внесені зміни, відповідно до яких безліч регіональних допомог сім'ям з дітьми збільшилися відразу в кілька разів . Які допомоги на дитину в Москві виросли з 2018 року і на скільки? Ось перелік основних змін з 1 січня 2018 р .:

  1. Щомісячну допомогу на дитину до 18 років малозабезпеченим для різних категорій сімей збільшиться в 2-6 разів. Підвищення торкнеться як базовий розмір виплати, так і підвищені, передбачені для окремих категорій сімей. При цьому з 01.06.2017 р розмір цієї допомоги вже був збільшений на третину - тобто з 01.01.2018 р було вже друге істотне підвищення за останній рік!
  2. Компенсація по догляду за дитиною-інвалідом збільшиться в 2 рази. Таке ж збільшення торкнеться і виплату на дитину непрацюючому батькові-інвалідові . Крім цього, була введена нова щорічна виплата для сімей з дітьми-інвалідами - вони зможуть отримувати компенсацію за куплену шкільну форму для дитини , Яка раніше виплачувалася тільки багатодітним.
  3. істотно збільшаться виплати багатодітним з 5 і більше, а також з 10 і більше дітьми. Це стосується посібників на покупку шкільної форми, щомісячних виплат на оплату комунальних послуг, телефону і житла. Збільшиться розмір щорічної допомоги до Дня сім'ї та Дня знань.

Щомісячні виплати при народженні дитини в 2018 році в Москві

Ще одним істотним нововведенням 2018 року стали введені за указом Володимира Путіна нові щомісячні виплати до 1.5 років в розмірі прожиткового мінімуму:

  • при народженні 1 дитини - з держбюджету через органи Созцащіти населення;
  • на 2-гу дитину - за рахунок материнського капіталу через Пенсійний фонд (ПФР).

Увага

Розмір нового щомісячної допомоги до 1.5 років для таких сімей в Москві при народженні першої або другої дитини починаючи з 01.01.2018 року складе 14252 руб. (Дитячий ПМ за 2-й квартал 2017 го, року).

Вони призначені нужденним сім'ям, в яких дохід на кожного члена не перевищує полуторний прожитковий мінімум (ПМ) для працездатних, встановлений за 2 квартал попереднього року (такий ПМ в Москві за 2-й квартал 2017 р становить 18742 руб., В півтора разу - 28113 руб.).

Який грошовий поріг заробітку для сім'ї, щоб вона змогла отримувати нове щомісячну допомогу на дитину в Москві? У 2018 році він повинен не перевищувати значень, наведених у таблиці нижче.

Прожитковий мінімум працездатного населення в Москві за 2 квартал 2017 р руб. Максимальний дохід сім'ї в Москві для отримання права на нове щомісячну допомогу, руб. одинарний полуторний при народженні першої дитини при народженні другої дитини повна сім'я (3 людини) неповна сім'я (2 людини) повна сім'я (4 людини) неповна сім'я (3 людини) 18742 28113 84339 56226 112452 84339

Увага

Для всіх випадків, зазначених в таблиці вище, розмір щомісячної допомоги до досягнення дитиною 1.5 років становитиме 14252 рублів - це величина прожиткового мінімуму на дитину, встановлена в Москві за 2 квартал 2017 року. Дитина повинна народитися, починаючи з 01.01.2018 р

Виплата державної допомоги сім'ям з дітьми в Москві

Федеральні дитячі виплати в столиці, встановлені в ст. 3 федерального закону № 81-ФЗ від 19.05.1995 р, надаються в стандартному розмірі без множення на будь-які підвищують районні коефіцієнти (в Москві їх просто немає). Перелік основних державних допомог сім'ям з дітьми та їх розмір (з урахуванням індексації за інфляції за 2018 рік на 4,3% з 1 лютого 2019 роки) наводиться в таблиці нижче.

Як і в інших регіонах країни, діє в Москві і федеральний материнський капітал . Його програма продовжена до 2021 року, розмір допомоги в 2019 році складе 453 тис. Руб. Найближчим часом (до кінця 2019 г.) цей вид допомоги не буде індексуватися.

Регіональні дитячу допомогу в Москві

Увага, ця інформація могла застаріти!

Регіональне законодавство часто змінюється. Стаття могла втратити свою актуальність. Якщо виявите помилку - Напишіть нам , будь ласка.

Інформацію про види і розміри дитячої допомоги в вашому регіоні уточнюйте в органах соціального захисту населення за місцем проживання (соцзахист, соцзабез, УСЗН і т.д.) або в МФЦ. Приносимо свої вибачення.

А тут ви можете почитати останні актуальні новини .

Претендувати на московські міські виплати на дитину можуть російські і іноземні громадяни, біженці та особи без громадянства.

Однак при цьому всім одержувачам пред'являється одна важлива умова - вони повинні мати столичну реєстрацію (і заявник, і дитина). Звертається за допомогою може один з батьків або особа, яка здійснює над дитиною опіку.

Будь-яке допомогу на дитину в Москві можна оформити декількома способами, в тому числі:

  1. через міський портал MOS.RU . Там розписані всі доступні види допомог і наведені докладні інструкції для їх отримання. Перед подачею заяви попередньо треба зареєструватися. Це найпопулярніший спосіб оформлення соцвиплат серед москвичів. Крім виплат, там можна знайти корисну інформацію про путівки та інших видах допомоги на дітей.
  2. В найближчий багатофункціональний центр (МФЦ) Мої документи .
  3. За допомогою сайту держпослуг www.gosuslugi.ru (Попередньо вгорі у вкладці «Місцезнаходження» потрібно вибрати «Москва»).

Загальний перелік документів, найчастіше необхідних для оформлення виплат:

  • паспорт (або інше посвідчення особи, а також документ, що підтверджує реєстрацію в Москві) - і заявника, і другого з батьків;
  • СНІЛС, ІПН заявника;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • свідоцтво про шлюб або його розірвання;
  • довідка з РАГСу за формою № 25 або свідоцтво про смерть другого з батьків (для підтвердження статусу одинокої матері, якщо актуально);
  • рішення суду про усиновлення / удочеріння (якщо актуально);
  • документи про передачу в сім'ю опікуна або прийомних батьків (якщо актуально);
  • виписка з будинкової книги (або інше підтвердження того, що дитина зареєстрований в Москві);
  • довідка про спільне проживання;
  • номер розрахункового рахунку.

Увага

Крім основних посібників, московський уряд пропонує сім'ям з дітьми пільги, субсидії та допоміжні види допомоги. Їх перелік вражає. В цілому в столиці діє понад два десятки виплат батькам з дітьми.

Дві невеликі особливості системи соціальної підтримки сімей з дітьми в Москві:

  1. На відміну від багатьох інших регіонів, в Москві немає своєї окремої програми материнського капіталу. Є її аналог - виплати молодим сім'ям до 30 років при народженні 1, 2, 3 дитини та наступних.
  2. Щомісячну допомогу на 3 дитини до 3 років в розмірі прожиткового у столиці не виплачується через і без того непоганий демографічної ситуації (багато в чому забезпечується великим міграційним приростом, а не високою народжуваністю).

Нижче наводиться перелік основних виплат москвичам на дітей у 2018 році, про які йдеться докладніше в наступних розділах статті.

Одноразова допомога на ранніх термінах вагітності

Жінки, котрі стали на облік у зв'язку з вагітністю в ранні терміни (до 20 тижнів), мають право звернутися за одноразової компенсаційної виплатою. Компенсацію може оформити тільки особисто майбутня мама. Посібник видається навіть в разі мертвонародженого дитини.

Яким законом встановлюється

  • ст. 6 закону № 60 від 23.11.2005 р «Про соціальну підтримку сімей з дітьми в місті Москві»;
  • п. 10 частини II постанови № 37-ПП від 24.01.2006 р «Про затвердження Положення про порядок призначення та надання грошових виплат сім'ям з дітьми в місті Москві»

Розмір 600 руб. Необхідні документи

  • довідка з медустанови про постановку на облік до 20 тижнів вагітності;
  • паспорт, СНІЛС, ІПН;
  • підтвердження московської реєстрації

Термін обігу З дня постановки на облік до моменту, поки дитині виповниться 1 рік

Додаткове одноразова допомога у зв'язку з вагітністю та пологами

Безробітним жінкам, звільненим з роботи з ліквідації організації протягом року, що передує дню визнання їх безробітними, покладається з міського бюджету належить компенсація на період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.

  1. Компенсація надається незалежно від сукупного доходу сім'ї.
  2. Налічується з розрахунку 1 500 руб. у місяць.
  3. Поширюється також на жінок, які припинили діяльність в якості нотаріуса, адвоката, ВП.

Яким законом встановлюється

  • ст. 6 закону № 60 від 23.11.2005 р
  • п. 11 частини II постанови № 37-ПП від 24.01.2006 р .;

Розмір

  • 7 000 руб. - при стандартному терміні відпустки по Бір 140 днів (по 70 днів до і після пологів);
  • 7 800 руб. - при відпустці 156 днів (70 днів до пологів і 86 після);
  • 9 700 руб. - при відпустці 194 дня через багатоплідної вагітності (84 дні до пологів і 110 після)

Необхідні документи

  • лікарняний по вагітності та пологах;
  • виписка з трудової книжки, яка свідчить про останньому місці роботи;
  • довідка з центру зайнятості про те, що жінка є безробітною;
  • якщо жінка працювала як ІП, нотаріус і т.д. - рішення з податкової про припинення діяльності

Термін обігу Не пізніше 6 міс. після термінів закінчення відпустки по Бір

Одноразові виплати у зв'язку з народженням або усиновленням дітей

Після появи в сім'ї дитини на плечі батьків лягають численні витрати. Одноразові компенсаційні виплати, передбачені столичною владою, покликані зменшити фінансовий тягар, допомогти з покупкою найнеобхіднішого. У столиці діє відразу кілька таких виплат.

Одноразова компенсаційна виплата при народженні і усиновленні

Міську одноразову виплату на новонароджених називають також компенсацією на витрати по народженню і усиновлення. Вона покладена всім без винятку родинам, які проживають в столиці. Матеріальний достаток, вік батьків, отримання інших виплат до уваги не беруться.

  1. Поширюється на правовідносини, що виникли з 01.01.2010 р
  2. При народженні близнят виплачується на кожну (на одного - як на першого, на наступну - як на другого).
  3. Призначається тільки на дітей, народжених живими.
  4. Звернутися може батько, усиновитель або опікун, з яким фактично проживає дитина.

Яким законом встановлюється

  • ст. 6 закону № 60 від 23.11.2005 р .;
  • п. 12 частини II постанови № 37-ПП від 24.01.2006 р

Розмір

  • 5 500 руб. - на первістка;
  • 14 500 руб. - на другу і кожну наступну дитину в родині

Необхідні документи Термін обігу До 6-місячного віку

Одноразова допомога при одночасному народженні (усиновленні) трьох і більше дітей

Компенсаційна виплата є своєрідним аналогом материнського капіталу. Вона надається сім'ям, в яких з'явилося одночасно троє і більше живих дітей (кревних, усиновлених). Видається одна на сім'ю.

  1. Можна оформити незалежно від міської компенсаційної виплати при народженні дітей (тобто і ту, і цю дадуть одночасно).
  2. Для оформлення матеріальне становище сім'ї не грає ролі.
  3. Батьки відразу отримують статус багатодітних.
  4. Може подати заяву батько або опікун.

Яким законом встановлюється

  • ст. 6 закону № 60 від 23.11.2005 р .;
  • п. 13 частини II постанови № 37-ПП від 24.01.2006 р

Розмір 50 000 руб. Необхідні документи Термін обігу До того, як дітям виповниться 6 міс.

Додаткове одноразова допомога молодим батькам

Сім'ї, в яких вік обох батьків (самотнього батька) не досяг 30 років, мають право на додаткову виплату в зв'язку з народженням або усиновленням дитини. Це дитячу допомогу на дитину в Москві надається на кожного з дітей у сім'ї, що народилися до моменту, поки кому-небудь з батьків не виповниться 30 років.

  1. Ще одна назва, поширене в побуті, - «лужковські виплати» молодим сім'ям.
  2. Розмір допомоги визначається величиною ПМ на момент народження дитини. Змінюється щоквартально.
  3. Заявником може бути тільки російський громадянин.
  4. Вік батьків визначається на день народження (усиновлення) дитини.
  5. При народженні близнят виплата призначається в порядку їх черговості. Наприклад, на одного - як на першу дитину, на іншого - як на другого.

Яким законом встановлюється Розмір

  • 5 величин ПМ на душу населення (80 800 руб. На 1 січня 2018 роки) - на первістка;
  • 7 ПМ на душу населення (113 120 руб.) - на 2-гу дитину;
  • 10 величин ПМ (161 600 руб.) - на 3-го, 4-го і кожну наступну дитину

Необхідні документи Термін обігу Протягом року після народження дитини

Увага

Виплата надається незалежно від інших регіональних і федеральних посібників. Її оформлення не є перешкодою для отримання компенсаційної виплати при народженні та інших видів допомоги.

Щомісячну допомогу на дитину до 18 років

Мета даної соцвиплати - допомогти малозабезпеченим сім'ям, в яких середньодушовий дохід менше, ніж передбачено щорічно встановлюються нормами. Допомога на дитину до 18 років в Москві виплачується на кожну дитину: рідних і усиновлених, опікуваних і прийомних, пасинків і падчерок.

Яким законом встановлюється Розмір Базовий розмір:

  • 10 000 руб. - на дітей 0-3 років;
  • 4 000 руб. - на дітей 3-18 років.

Підвищений розмір (одиноким мамам або татам; якщо другий з батьків не платить аліменти або проходить строкову військову службу)

  • 15 000 - на дітей 0-3 років;
  • 6 000 - на дітей 3-18 років

Необхідні документи

  • якщо батько не платить аліменти - довідка з ОВС про його безуспішному місячному розшуку, або повідомлення про невиконання судового рішення про стягнення аліментних заборгованості;
  • якщо батько проходить строкову військову службу - довідка з військкомату про призов;
  • для самотньої мами - довідка з РАГСу про народження ф.25;
  • довідка зі школи (для учнів 16-18 років);
  • довідки про доходи сім'ї за 6 міс. - для працюючих (форма 2-ПДФО для працюючих і 3-ПДФО для ІП);
  • виписка з трудової про останнє місце роботи, довідка з центру зайнятості - для непрацюючих;
  • стандартні документи

Термін обігу Переоформлення - щорічно з 01.01 по 30.09

Увага

У Москві проживає близько 2 млн. Дітей, з них - близько 265 тис. В малозабезпечених сім'ях. В середньому за рік посібник малозабезпеченим отримують близько 170 тис. Сімей. Крім виплати, є ще один вид допомоги: надання безкоштовних ліків для амбулаторного лікування дітей до 3-х років (за рецептом лікаря).

Щомісячна компенсаційна виплата на дитину до 1.5 років

Спеціальні засоби правового захисту на дитину покладена матерям, звільненим під час декретної відпустки (у зв'язку з вагітністю та пологами, по догляду за дитиною) в зв'язку з ліквідацією організації. Вона виплачується щомісяця незалежно від доходу сім'ї до моменту, поки дитині виповниться 1.5 року.

Яким законом встановлюється розмір 1 500 руб. Необхідні документи

  • виписка з трудової про останньому місці роботи;
  • якщо припинена діяльність як ІП, нотаріуса, адвоката - відповідне рішення з податкової;
  • довідка з центру зайнятості про неотримання допомоги по безробіттю;
  • копія наказу про відпустку по Бір або по догляду (якщо наказ був);
  • документи з стандартного переліку

Термін обігу Від дня звільнення до виконання 2-х років дитині

Щомісячна виплата на продукти харчування дітям до 3-х років

Окремі категорії сімей можуть отримувати щомісячні компенсаційні виплати у зв'язку з ростом цін на продукти харчування. Цей посібник належить на кожну дитину до 3-х років таким сім'ям (без урахування рівня доходів):

  • неповним;
  • в яких батько служить в армії і через це не має доходу;
  • якщо батько ховається від сплати аліментів;
  • в сім'ї є дитина з інвалідністю;
  • багатодітним;
  • студентським, в тому числі якщо батько знаходиться в академічній відпустці (але не надається аспірантам, докторантам).

Увага

Студентської вважається сім'я, де батько й мати (одинокий батько) проходять очне навчання в професійному навчальному закладі початкового, середнього або вищого рівня. Вік батьків при цьому не має значення.

Яким законом встановлюється Розмір

  • 1 875 руб. - Студентський сім'ям;
  • 675 руб. - іншім категоріям сімей

Необхідні документи

  • довідки про фактичні доходи батьків;
  • довідки з навчального закладу для батьків-студентів;
  • довідка про інвалідність за рішенням МСЕ (для дитини-інваліда);
  • підтвердження розшуку батьків для отримання аліментів;
  • довідка по ф.25 з РАГСу для одиноких матерів;
  • посвідчення багатодітних;
  • стандартні документи

Термін обігу До того, як дитині виповниться 3 роки. При зверненні в протягом 6 міс. з дня народження малюка виплата буде призначена з місяця народження

Щомісячна компенсація на витрати, пов'язані з ростом вартості життя

Найменш соціально захищеним категоріям сімей покладена щомісячна компенсаційна виплата. Її завдання - зменшити вплив інфляції на рівень життя сім'ї. Оформити можна незалежно від батьківських доходів. Компенсація виплачується на кожного з дітей у віці до 16 років (до 18 років, якщо вчаться в школі):

  • які виховуються матір'ю-одиначкою;
  • батько яких служить в армії або ховається від сплати аліментів, або не може їх платити через обставини (наприклад, перебування в місцях позбавлення волі);
  • з багатодітної сім'ї (до 18 років незалежно від навчання);
  • на дітей до 1.5 років, якщо обоє батьків є інвалідами або пенсіонерами;
  • перераховані категорії сімей мають на увазі в тому числі заміщають.

Яким законом встановлюється Розмір

  • 750 руб. - одиноким матерям;
  • 600 руб. - на дитину військовослужбовця-строковика або батька-неплатника аліментів;
  • 600 руб. - на дитину до 1.5 років, якщо його батьки - інваліди або пенсіонери;
  • 1 200 руб. - на кожну дитину з багатодітної сім'ї з 3-4 дітьми;
  • 1 500 руб. - багатодітним сім'ям з 5 і більше дітьми

Необхідні документи

  • довідки про батьківські доходи (для малозабезпечених);
  • довідка зі школи на дитину 16-18 років;
  • рішення МСЕ про надання статусу інваліда батькам (або пенсійні посвідчення);
  • стандартний пакет документів

Термін обігу До 16-річчя (18-річчя) дитини. Якщо батько встигне звернутися до закінчення 6 міс. з дня народження (усиновлення), компенсацію призначать з місяця народження

Щомісячна виплата на утримання дітей в заміщають сім'ях

Заміщує батькам (опікунам, піклувальникам, прийомним) належить виплата на утримання дітей, прийнятих в сім'ю. Під «дітьми» розуміється кожна дитина до 18 років, що має статус сироти або позбавленої батьківського піклування.

  1. Призначення грошового утримання - покупка продуктів, одягу і взуття, м'якого інвентарю (постільних речей), обладнання, предметів побуту, гігієнічних засобів, іграшок, ліків, книг та інших речей.
  2. При оформленні цих виплат недоступно щомісячну допомогу на дитину малозабезпеченим, і навпаки.

Яким законом встановлюється № 61 від 30.11.2005 р «Про додаткові гарантії щодо соціальної підтримки дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, в м Москві» Розмір 12 000 руб. Необхідні документи

  • рішення про передачу дитини заміщує батькам (від опікунської органу);
  • підтвердження статусу дитини-сироти або позбавленої батьківського піклування (документи про смерть батьків, позбавлення їх прав і т.д.);
  • по стандартного пакету

Термін обігу Першої-ліпшої хвилини після прийняття в сім'ю

Інші види допомоги заміщує сім'ям:

  1. Щомісячна виплата на оплату житлово-комунальних послуг 928 руб. (Одна на сім'ю).
  2. Позачергове влаштування прийомних (опікуваних) дітей в дитсадки і безкоштовне відвідування.
  3. Безкоштовне харчування в школі.
  4. Безкоштовний проїзд в міському транспорті для опікуна, прийомних батьків, патронатного вихователя дитини до 18 років.
  5. Інші пільги та види допомоги, перераховані в статтях закону № 61 від 30.11.2005 р

Різні компенсаційні виплати і пільги багатодітним

Увага

Багатодітній в Москві вважається сім'я, в якій виховується як мінімум троє дітей до 16 років. Якщо дитина після цього віку продовжує шкільне навчання, то до 18 років. При цьому враховуються рідні, усиновлені діти, пасинки і падчерки. Сім'ї з прийомними дітьми в кількості 3-х і більше прирівнюються до багатодітних.

Різні пільги і види соцдопомоги багатодітним (незалежно від доходів):

  1. Щомісячна компенсація на оплату комунальних послуг (одна на сім'ю):
    • 1 044 руб. для сімей з 3-4 дітьми. Надається до моменту, поки молодшій дитині виповниться 18 років ( ст. 17.1 ).
    • 2 088 руб. для сімей з 5 дітьми.
  2. Компенсаційна виплата 250 руб. за користування міським телефоном. Перераховується щомісяця одна на сім'ю до досягнення 18 років молодшою ​​дитиною.
  3. Ліки для дітей до 6 років безкоштовно.
  4. Безкоштовне продукти харчування на дітей до 7 років (потрібно висновок лікаря).
  5. Першочергове надання місць в дитсадках.
  6. Дворазове харчування в школі учням безкоштовно.
  7. Безкоштовний проїзд на міському транспорті до 16 років (18 років, якщо вчаться в школі).
  8. Безкоштовний ремонт і виготовлення зубних протезів для матерів, які народили 5 і більше дітей (крім протезів з дорогоцінних металів, порцеляни, металокераміки).
  9. Інші види допомоги, передбачені ст. 29 закону № 60 від 23.11.2005 р

Щомісячна виплата на покупку дитячих товарів сім'ям з 5 дітьми і більше

Компенсаційна виплата призначена багатодітним сім'ям з 5 і більше дітьми. Вона виплачується щомісяця одна на сімейство незалежно від його сукупного доходу. На виплату можуть претендувати сім'ї:

  • з 5 і більше дітьми до 18 років;
  • з 10 і більше дітьми, якщо хоча б один з них молодше 18 років.

Яким законом встановлюється розмір 1 800 руб. Необхідні документи Термін обігу До моменту, коли:

  • старшому з 5 дітей виповниться 18 років;
  • молодшому з 10 дітей виповниться 18 років.

Щомісячна компенсація сім'ям з 10 і більше дітьми

Один із рідних чи заміщають батьків у багатодітній родині з 10 і більше дітьми може подати документи на компенсаційну виплату. Вона призначається на кожну дитину до 18 років (або до 23 років, якщо він отримує професійну освіту за очною формою).

Яким законом встановлюється розмір 1 500 руб. Необхідні документи

  • стандартний пакет ;
  • дитячі свідоцтва про народження;
  • довідки про очному навчанні для дітей 18-23 років;
  • посвідчення багатодітних

Термін обігу Першої-ліпшої хвилини при дотриманні умов

Додаткові види допомоги та виплат багатодітним з 10 і більше дітьми (незалежно від матеріальної забезпеченості):

  1. Щомісячна доплата до пенсії жінкам-пенсіонерок, які народили 10 і більше дітей. Надається в розмірі 20 000 руб. незалежно від виду і розміру одержуваної пенсії.
  2. Надання безкоштовних ліків матерям при амбулаторному лікуванні.
  3. Щорічні виплати призначаються по одній на сім'ю за умови, що заяву на них було написано до кінця календарного року. Надаються, поки молодшому з дітей не виповниться 18 років, по ст. 18 . Ці виплати:
    • до міжнародного Дня сім'ї (15 травня) в розмірі 20 000 руб .;
    • до 1 сентября (Дню знань) - 30 000 руб.

Щомісячні виплати сім'ям, в яких батьки або діти з інвалідністю

Для оформлення цих видів допомоги, крім основних документів, обов'язково потрібна довідка про встановлення інвалідності від МСЕ. На дітей-інвалідів передбачається така допомога в натуральному вигляді ( ст. 30 ):

  1. Надання соціального житла, що знаходиться в міській власності.
  2. Субсидії для будівництва власного житла.
  3. Безкоштовне відвідування дитсадків для дітей-інвалідів.
  4. Безкоштовний проїзд для дитини-інваліда та його батьків, а також особи до 23 років з числа дітей-інвалідів (якщо воно проходить навчання) і одного з батьків в міському транспорті.
  5. Відпустка безкоштовних продуктів харчування (якщо є висновок лікаря).
  6. Забезпечення ліками та виробами медичного призначення.
  7. Безкоштовний вхід в музеї, на виставки, в зоопарк, міські парки.
  8. Можливість безкоштовно користуватися послугами фізкультурних закладів.

Щомісячна виплата по догляду за дитиною-інвалідом

На щомісячну компенсаційну виплату з столичного бюджету мають право сім'ї, в яких один з батьків з повної сім'ї не може працювати через відхід за дитиною-інвалідом до 18 років. А також за особою з інвалідністю з дитинства до 23 років. Також компенсація надається таким працюючим громадянам:

  • самотній мамі (батьку);
  • вдові;
  • батькові, що знаходиться в розлученні з кожним з батьків дитини-інваліда;
  • одному з багатодітних батьків;
  • батькові, щодо якої офіційно встановлено батьківство;
  • опікуну або прийомному батьку дитини-інваліда, над яким відсутня батьківська опіка.

Яким законом встановлюється Розмір 12 000 руб. Необхідні документи

  • за стандартним списку ;
  • виписка з трудової книжки та довідка зі служби зайнятості про неотримання допомоги по безробіттю - для непрацюючого батька;
  • довідка МСЕ про інвалідність дитини;
  • додаткові документи для кожної категорії сім'ї

Термін обігу З місяці огляду дитини в установі МСЕ, в період дії довідки про інвалідність (до 18-річчя або 23-річчя дитини)

Увага

Ця виплата призначається на кожну дитину-інваліда в сім'ї. Вона не може бути призначена одночасно із щомісячною компенсацією батькові-інвалідові на дитину. Якщо заявник має право на обидва види допомоги, доведеться вибрати один. Розміри у них однакові.

Щомісячна компенсація на дитину батькові-інвалідові

Компенсаційна виплата на кожну дитину до 18 років покладена сім'ям, в яких обоє батьків (або одинокий батько) не працюють і є інвалідами 1-2 груп.

Яким законом встановлюється Розмір 12 000 руб. Необхідні документи

  • трудові книжки батьків;
  • довідки про їх інвалідності;
  • виписка з ПФР про відсутність пенсії батькам;
  • базовий пакет документів

Термін обігу З моменту звільнення батьків або їх огляду МСЕ в якості інвалідів

При зверненні за соцдопомогою дохід сім'ї не враховується. Компенсація не призначається одночасно із щомісячною регіональної виплатою по догляду за дитиною-інвалідом.

Щомісячна соціальна доплата до пенсії дитині-інваліду

Цей вид допомоги надається в якості доплати до пенсії дитини з інвалідністю до 18 років, встановленої на федеральному рівні. Для його оформлення не враховується рівень доходу сім'ї. Може призначатися в беззаявітельном порядку, якщо відповідальний орган (управління соціального захисту) має всі потрібні документи.

Щоб оформити доплату, слід дотримуватися умови проживання в м Москва. Дитина до 18 років повинен бути зареєстрований в столиці:

  • мінімум 10 років;
  • менше 10 років, але з народження;
  • якщо не дотримується, 10-річну реєстрацію повинен мати представник дитини або його померлий батько-годувальник.

Яким законом встановлюється Розмір Визначається індивідуально в залежності від терміну проживання в Москві, види реєстрації (за місцем проживання або перебування) та суми матеріального забезпечення. У загальному випадку розмір - це різниця між ПМ (або величиною міського соцстандартів) і фактичним матеріальним забезпеченням. Детальніше див. тут . Необхідні документи Термін обігу Першої-ліпшої хвилини після оформлення пенсії по інвалідності, на період дії цієї пенсії

для довідки

Розмір міського соціального стандарту в 2018 р буде дорівнює 17 500 руб. Прожитковий мінімум на дитину визначається щокварталу. За 3-й квартал 2017 року він становить 13 938 руб.

Щомісячна виплата дітям-інвалідам, які втратили годувальника

На цю компенсацію мають право діти-інваліди віком до 18-років та інваліди з дитинства до 23-х років. Виплачується в тому числі за минулий період, якщо звернення сталося не відразу (але не більше, ніж за 3 попередні роки).

Яким законом встановлюється Розмір 2 402,56 руб. Необхідні документи

  • стандартний пакет ;
  • довідка МСЕ про інвалідність;
  • довідка з ПФР про отримання пенсії;
  • рішення про передачу дитини-інваліда під опіку;
  • документи про втрату годувальника (довідка про смерть, рішення про визнання безвісно відсутніми і т.д.)

Термін обігу З дня смерті годувальника, але не раніше встановлення дитині інвалідності

Щорічна виплата на підготовку до школи

На школярів з багатодітних сімей та учнів, що мають інвалідність, покладена щорічна виплата. Вона покликана компенсувати витрати на придбання шкільної форми. Надається на кожного з дітей з багатодітної сім'ї, які відвідують школу, і на кожного з дітей-інвалідів. До кінця 2017 року ця виплата поширювалася тільки на багатодітних.

Яким законом встановлюється Розмір 10 000 руб. Необхідні документи

  • довідка зі школи про навчання;
  • чеки на покупку форми і шкільного одягу;
  • посвідчення багатодітних (якщо актуально);
  • довідка про інвалідність, встановленої МСЕ (якщо актуально);
  • базовий пакет документів

Термін обігу В будь-який час протягом навчального року

Пільги та види допомоги в натуральній формі

Крім грошової допомоги, всі сім'ї з дітьми в Москві можуть розраховувати на наступне:

  1. Безкоштовний відпуск продуктів вагітним жінкам і годуючим матерям (по висновків лікарів).
  2. Комплекти білизни новонародженим в пологових будинках безкоштовно.
  3. Безкоштовне надання молочних продуктів за рецептом лікаря для діток першого, другого і третього років життя. Діти з рядом хронічних захворювань можуть отримувати такі продукти до 15-річного віку.
  4. Проїзд дітям до 7 років в міському транспорті безкоштовно (крім маршруток і таксі).
  5. Безкоштовні сніданки в школі учням 1-4 класів. А школярам будь-якого віку з соціально незахищених сімей - дворазове харчування.
  6. Безкоштовний вхід дітям до 7 років в музеї, на виставки, в парки (якщо вони знаходяться у віданні Уряду Москви).
  7. Безкоштовне відвідання Московського зоопарку, пільгові ціни на квитки в музеї, на виставки та культурні заходи для дітей до 18 років.
  8. Пільги по оплаті садка на дітей військовослужбовців, студентів.

Регіональна доплата дитині до пенсії по втраті годувальника ( ст. 7 , ст. 17 закону № 60 від 23.11.2005 р, постанова № тисячі двісті шістьдесят вісім-ПП від 17.11.2009 р ).

2019-07-25

Брянськ, вул Ульянова, будинок 4, офіс 414

RedRocketMedia

Брянськ, вул Ульянова, будинок 4, офіс 414

Які допомоги на дитину в Москві виросли з 2018 року і на скільки?
Який грошовий поріг заробітку для сім'ї, щоб вона змогла отримувати нове щомісячну допомогу на дитину в Москві?