Реклама
Реклама
Реклама

Огляд валютних ринків: рубль і тенге незначно подорожчали

  1. Важливі події
  2. прогноз
Фото - з відкритих джерел

За період з 16 по 23 травня більшість ринків валют країн, що розвиваються перейшли в «червону» зону, хоча деякі з неї і не виходили.

Зміцнення американського долара, різкі заяви нового держсекретаря США Майкла Помпео на адресу Ірану, що загострилися знову відносини між Північною і Південною Кореєю поки не сприяють зростанню оптимізму, пише Наталя Мільчакова, заступник директора аналітичного департаменту Альпарі .

Нафта Brent за тиждень підвищилася в ціні, але за все на 0,65%, рівень в $ 80 за барель вже тестувався, але поки не втримався. Однак динаміка нафти сприяє зростанню ряду «нафтових» валют

Лідером зростання по відношенню до долара за вказаний період став бразильський реал (+ 1,31%). Цьому сприяли і корекція після обвалу тижнем раніше, і рішення центрального банку Бразилії залишити процентну ставку без змін на рівні в 6,5%, що свідчить про впевненість фінансового регулятора в стабільності бразильської економіки.

Підвищилися до долара казахстанський тенге (+ 0,84%) і російський рубль, який, правда, зміцнився до долара менш ніж на піввідсотка.

Лідером зниження знову стала турецька ліра (-2,95%). Новим приводом для зниження стало рішення Центробанку Туреччини підвищити ставку пізньої ліквідності відразу на три процентних пункти до 16,5%. Хоча на оголошенні про це рішення ліра росла, зростання втримати не вдалося, чому сприяли і слабкі дані по промисловому виробництву за березень (темпи зростання сповільнилися до 7,6%), і зниження рівня довіри турецьких споживачів з 71 до 69,9 пунктів.

Подешевшали по відношенню до долара індійська рупія (-0,8%) і грузинський ларі (-0,61%).

Менш ніж на піввідсотка знизилися до долара китайський юань, мексиканське песо і південноафриканський ранд.

Важливі події

У Казахстані президент Нурсултан Назарбаєв виступив з ініціативою знизити індивідуальний прибутковий податок на фізосіб для низькооплачуваних громадян, чия зарплата не перевищує еквівалента $ 185 в місяць в 10 разів. Влада підрахувала, що зниження даного податку допоможе збільшити зарплати більш ніж двом мільйонам громадян країни, а також позитивно позначиться на зростанні надходжень до бюджету. Валютний ринок вітав цю ініціативу держави, а зростаюча нафту також підтримує зростання курсу тенге.

прогноз

За значеннями пари долар / рубль ми зберігаємо прогноз в 61-62 руб. за долар, а за значеннями пари євро / рубль міняємо прогноз до 71,5-73 руб. за євро. По курсу тенге до долара оновлюємо прогноз до 325-328 тенге за долар США , А наш прогноз по курсу тенге до рубля залишається тим самим: 5,29-5,33 тенге за рубль.