Реклама
Реклама
Реклама

Депутати збільшили граничний вік військовозобов'язаних в запасі

22.07.2014 14:11

Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до статті 28 Закону України« Про військовий обов'язок і військову службу »(реєстраційний номер 4844).

Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до статті 28 Закону України« Про військовий обов'язок і військову службу »(реєстраційний номер 4844)

Депутати збільшили граничний вік військовозобов'язаних в запасі

Даним законом передбачено збільшення граничного віку перебування військовозобов'язаних у запасі.

Зокрема, для молодшого і старшого офіцерського складу - до 60 років, а вищого офіцерського складу - до 65 років.

Законом передбачено, що військовозобов'язані, які перебувають в запасі і мають військові звання рядового, сержантського і старшинського складу, поділяються на розряди за віком: перший розряд - до 35 років; другий розряд - до 60 років (в даний час до 50 років).

Нагадаємо, 22 липня Верховна Рада України затвердила указ президента "Про часткову мобілізацію ". Указом створюються додаткові умови для доукомплектування потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України військовозобов'язаними та резервістами відповідно до мобілізаційних планів.