Реклама
Реклама
Реклама

Платіжна система RBK Money - чесний огляд, тарифи та відгуки

  1. Тарифи та комісії
  2. процес реєстрації
  3. Безпека системи
  4. висновки

Платіжна система RBK Money - непоганий помічник для управління фінансами в Рунеті, цікавий і для бізнесу, і для особистого користування. Підприємцю зручно отримувати перекази від партнерів, приймати оплату за товари або послуги. Фізособі - здійснювати покупки в онлайн і офлайн магазинах, погашати комунальні рахунки, поповнювати мобільний.

ЕРС офіційно зареєстрована з 2008 року. Фактично існує вже з 2002, будучи відомою раніше під брендом RUpay. При всій своїй багатогранності і функціональності, програма відрізняється простотою інтерфейсу. Цілком здатна конкурувати з таким китами, як Вебмані або Яндекс Гроші.

Цілком здатна конкурувати з таким китами, як Вебмані або Яндекс Гроші

Тарифи та комісії

РБК Money приваблива відсутністю комісій на багато операцій. Фізособам безкоштовно можна користуватися такими послугами:

  • Переводити (в межах однієї ПС) гроші на карту.
  • Розплачуватися в інтернет магазинах, які співпрацюють з ПС.
  • Отримувати виписки, відстежувати історію платежів.
  • Оформляти і користуватися "пластиком".
  • Завантажувати версію для смартфона.

Примітка: Якщо за допомогою карти платежі не здійснювалися понад 60 днів, комісія знімається. Вона становить 300 рублів на місяць (податок не береться).

По суті, для фізосіб тариф існує тільки на терміновий переказ грошей на іншу карту або банківський рахунок. Він становить 2,95% від суми переказу. Безкоштовно можна переказати кошти з картки в інший банк протягом 5 робочих днів. Скористатися цією функцією можуть ідентифіковані користувачі.

Для підприємців платним виявляється лише перекази на їх користь, що відправляються фізичними особами (3,9% з кожного зарахування). Всі інші функції можна здійснювати без комісії і абонплати:

  • Підключати свій інтернет ресурс і налаштовувати його на прийом платежів.
  • Отримувати звіти про грошові надходження в електронному вигляді.
  • Анулювати транзакцію і повертати гроші платнику.
  • Виводити гроші на банківську картку.

Сайт передбачає кілька тарифних планів для бізнесу ( «Твори добро», «Travel», «RBK Card», «ЖКП»). Від основного варіанту вони відрізняються процентною ставкою, яка стягується з отримання грошей від фіз.осіб або оплату комунальних послуг (тариф «ЖКП»). Є ще й індивідуальний план, умови якого обговорюються з кожним підприємцем окремо.

завантажити все   комісії і ліміти на 2017 рік   в форматі PDF (44,0 КБ) завантажити все комісії і ліміти на 2017 рік в форматі PDF (44,0 КБ).

процес реєстрації

Щоб завести RBK Money гаманець, платити не потрібно. Процес є безкоштовним і простим. Для початку проходять реєстрацію на сайті. Це не складніше, ніж завести новий електронний ящик. При цьому запитуються тільки ПІБ і дата народження (в нагоді для відновлення пароля). Логіном є Email.

Порада: Краще відразу вносити достовірні дані. Це спростить процес відновлення доступу до кабінету і не стане перешкодою, якщо знадобиться професійний аккаунт.

Реєстрація в РБК Моней двох рівнів: стандартна і розширена. Друга відкриває шлях до нових можливостей:

  • рублі змінюються на інші електронні валюти (обмеження - 100 000 руб. на місяць);
  • підвищується межа щоденного поповнення (до 3000);
  • збільшується щомісячний ліміт виведення коштів (до 300 000 руб.).

Для порівняння: стандартний гаманець дозволяє оперувати в місяць сумою, що не перевищує 100 000 рублів, а в день поповнено на 1000.

Для розширеного гаманця будуть потрібні паспортні дані. Скан-копії документа завантажуються в персональному кабінеті, перевіряються модератором і, після схвалення доступний професійний аккаунт.

крок перший

крок перший

крок другий

крок другий

завершення

завершення

Безпека системи

Ідентифікація по паспорту хороша тим, що посилює безпеку. Зустрічаються відгуки в Рунеті про нібито слабкому захисті в РБК Моней. Користувачеві боятися нема чого, процес передачі і зарахування коштів супроводжується багаторівневим захистом.

Наприклад, виведення грошей з електронного гаманця на банківський рахунок можливий тільки при збігу ПІБ власника р / с і одержувача. При здійсненні будь-якої транзакції, створюється окремий пароль на конкретну проводку. Без знання кодової комбінації, шахраєві не вдасться привласнити чуже.

Програмісти подбали про SSL-шифрування з довжиною ключа в 128 біт для всіх розрахункових операцій. За відгуками фахівців, це останнє слово в кібербезпеки і, безсумнівно, один з найефективніших заходів сьогодні.

Клієнт може скористатися додатковими заходами безпеки:

  1. Відповідно до запиту функцію відстеження IP-адреси, з якого здійснюються операції або відкриття аккаунта.
  2. Підключити SMS-інформування та підтвердження фінансової руху за допомогою мобільного телефону.
  3. Підібрати секретне питання-відповідь для підтвердження ініціалізації на випадок, втрати пароля. Відповідь має бути легким, але ретельно продуманим, непередбачуваним для шахрайської соціальної інженерії.
  4. Підключити опцію «пароль платежу» і придумати комбінацію, відмінну від тієї, що вводиться при вході в аккаунт. Така подвійна захист дозволить здійснювати транзакції з найменшою часткою ймовірності злому або перехоплення грошей.

Заходити в особистий кабінет можна з мобільного додатка (програма безкоштовно скачується з офіційного сайту). Перед сеансом вводиться ПІН-код. Це запобігає випадкове проникнення в додаток третіми особами.

висновки

Платіжній системі RBK Money можна довіряти, незважаючи на відносно короткий термін існування, програма встигла довести свої переваги: ​​доступ з будь-якої точки світу, багаторівневий захист аккаунта, проста реєстрація.

Платіжній системі RBK Money можна довіряти, незважаючи на відносно короткий термін існування, програма встигла довести свої переваги: ​​доступ з будь-якої точки світу, багаторівневий захист аккаунта, проста реєстрація

Що стосується способів поповнення гаманця і виведення коштів, тут є практично весь спектр можливих варіантів: через інші ЕРС, на банківський рахунок, поштовим переказом і т. Д.