Реклама
Реклама
Реклама

Британський уряд побоюється введення ЄС акцизів і митних зборів після Brexit

Вихід Великобританії з ЄС без угоди про умови Brexit спричинить за собою введення акцизів і митних зборів з боку Брюсселя. Така оцінка міститься в опублікованій в четвер британським урядом першої частини пояснювальних записок, які розкривають деталі урядового плану з підготовки до сценарію Brexit без угоди.

В урядових рекомендаціях сказано, що британським компаніям слід "при необхідності розробити кроки для перегляду комерційних умов, щоб відобразити які б то не було зміни в митних та акцизних процедурах і будь-яких нових митах", які можуть бути введені на підставі нового формату відносин між Сполученим Королівством і ЄС.

"Компаніям слід розглянути питання про те, наскільки доцільно буде для них купувати програмне забезпечення та / або залучати митного брокера, експедитора або співробітника з надання послуг в області логістики, щоб надати їм допомогу, коли вони зіткнуться з цими новими вимогами", - йдеться в урядовому документі.

Головний парламентер ЄС Мішель Барньє у вівторок на прес-конференції в Брюсселі заявив, що Євросоюз повинен бути готовим до сценарію, при якому Брюссель і Лондон не зможуть дійти згоди щодо виходу Великобританії зі складу співтовариства. Британський міністр з питань Brexit Домінік Рааб в свою чергу висловив надію, що угоду вдасться укласти до жовтня, як заплановано сторонами. При цьому він підкреслив, що ряд важливих питань Брюссель і Лондон ще не дозволили. Вранці в четвер Рааб повідомив, що влада Сполученого Королівства і Європейського союзу вже досягли домовленостей приблизно по 80% питань, що стосуються умов Brexit.

Офіційні переговори між Лондоном і Брюсселем за умовами, на яких Великобританія вийде з ЄС, почалися 19 червня 2017 року бельгійської столиці. За рік до цього на референдумі з цього питання в Сполученому Королівстві перемогу з результатом 51,9% проти 48,1% здобули противники євроінтеграції. Переговори по Brexit триватимуть до листопада 2018 року, після чого досягнуту угоду повинні схвалити Європарламент і Вестмінстер. Формально Brexit відбудеться 29 березня 2019 року (за британським часом, опівночі з 29 на 30 березня по середньоєвропейському), після чого, згідно з планом, повинен настати перехідний період, який триватиме до кінця 2020 року.

15 000-dək krediti 15 dəqiqəyə əldə et!