Реклама
Реклама
Реклама

Google ускладнив пошук зображень

Google

Найбільша пошукова система Google ввела ряд обмежень на пошук зображень. З сайту зникла кнопка «Переглянути зображення»: замість неї користувачам пропонується відвідати сайт, де знаходиться оригінал картинки. Про це повідомляється в офіційному Twitter компанії, а про подробиці розповідає The Verge.

У 2016 році американське агентство Getty Images, що володіє одним з найбільших в світі фотобанків, подало скаргу на недобросовісну конкуренцію відносно пошукача Google в європейську комісію . Причиною скарги компанія назвала «використання Google сторонніх джерел зображень, зменшують чесну ринкову конкуренцію для творців контенту». Щоб врегулювати спір, Google вніс зміни в роботу пошукової системи.

Тепер процес пошуку і подальшого використання зображень трохи ускладнився. Картинку або фотографію з пошукача все ще можна зберегти: натиснути на нього правою кнопкою миші і вибрати опцію «Зберегти зображення» або «Відкрити зображення в новій вкладці". Проте, розробники впевнені, що відсутність кнопки «Дивитися зображення» значно зменшить (в крайньому випадку - ускладнить) спроби людей використовувати чужі ілюстрації в своїх цілях.

Крім цього, Google ускладнив опцію пошуку по картинці: тепер при відкритті зображення в пошуковику зникла кнопка «Пошук по картинці», яка дозволяла знайти точно такі ж зображення, наприклад, в іншому розмірі. Мета цього нововведення - обмежити спроби пошуку зображень без водяних знаків.

Розробники Google знаходять різні способи обмеження використання контенту без авторських прав. Наприклад, в минулому році вони розробили алгоритм, який дозволяє «Стерти» з зображення будь-які - навіть найскладніші - водяні знаки. Крім цього компанія також запропонувала захист від свого алгоритму: їй відразу ж скористався один з найбільших сайтів-фотобанків Shutterstock.

Єлизавета Івтушок