Реклама
Реклама
Реклама

Пристрій конструкції свердловини на воду

  1. Пристрій свердловини на воду
  2. Конструкція свердловини на воду
  3. Схема водопостачання з свердловини
  4. рекомендації
  5. Відео. Буріння свердловини на воду під ключ

Проблема водопостачання стоїть дуже гостро в багатьох населених пунктах

Проблема водопостачання стоїть дуже гостро в багатьох населених пунктах. Брак питної води посилюється тим, що її якість знаходиться на дуже низькому рівні. Вихід бачиться в бурінні індивідуальних свердловин, призначених для водопостачання одного або декількох приватних будинків. За ціною і часу виконання робіт, оптимальним варіантом можна вважати піщані свердловини. Їх ресурсу цілком вистачає для забезпечення трьох-чотирьох ділянок, включаючи витрату для побутових потреб, а також періодичний полив.

Пристрій свердловини на воду

Загальний принцип полягає в пробуріваніі до шару водоносного піску. Глибина, яка забезпечить функціонування свердловини, для кожної місцевості може бути різною, середнє значення 30-40 метрів. Отвір в землі робиться за допомогою бура, як правило, встановленого на автомобілі або спеціальною переносною конструкції. Після буріння туди опускається труба, яка буде служити підставою.

Пристрій свердловини на воду по такому методу має свої переваги. Крім невеликих затрат часу і вартості робіт, це ще і простота оформлення. Кількість необхідних документів набагато менше, ніж при глибокому бурінні.

Конструкція свердловини на воду

Конструкція свердловини на воду

Влаштування водяної піщаної свердловини на увазі просту конструкцію. Це труба, яка закінчується фільтром. При цьому не застосовуються обсадні труби, водопостачальна вводиться самостійно. Це призводить до того, що конструкція свердловини на воду стає дешевше.

Фільтр не пропускає частинки глини, піску або землі. Таким чином, вода залишається чистою. Виходячи з можливості водоносного шару, фільтр поглиблюють в піщаний шар на більшу чи меншу глибину.

Далі встановлюється насос (відцентровий або вібраційний), від нього до поверхні робиться висновок. Як варіант може використовуватися насосна станція , Якщо їй буде вистачати глибини підйому.

Схема водопостачання з свердловини

Схема водопостачання з свердловини

На відміну від централізованої, схема водопостачання з свердловини передбачає, що тиск води буде регулюватися індивідуально. Природно, є розумні межі, але перебої з подачею виключаються.

З свердловинного насоса або насосної станції вода через побутовий фільтр тонкого очищення надходить до накопичувального баку, де знаходиться під тиском до 6-8 бар, звідки розходиться по внутрішньобудинкових водопроводу до всіх приладів. Розбір води знижує тиск, внаслідок чого запускається насос і відновлює витрачений запас.

Харчування насоса може проводитися від трифазної електричної мережі (380 Вольт) або від однофазної побутової (220 Вольт), в залежності від його потужності.

рекомендації

Конструкція водозабірної свердловини на пісок має термін служби, за усередненими даними п'ять років. При обережною грамотної експлуатації він може бути збільшений до дев'яти років. Крім того, рівень такої свердловини залежить від сезонних коливань, тому перед вибором місця для неї потрібно обов'язково проконсультуватися з фахівцем з цих питань.

Багато компаній займаються бурінням. Визначити найкращу можна, поцікавившись надаваними послугами, розцінками проведених робіт, а також переглянувши відгуки або дізнавшись у знайомих, які обслуговувалися в тій чи іншій компанії. Порівнявши дані декількох фірм і визначивши оптимальний варіант, можна приступати до організації індивідуального водопостачання.

Пропонуємо Вам ознайомитися з статтею як провести воду в будинок з свердловини .

Відео. Буріння свердловини на воду під ключ

Буріння свердловини на воду під ключ

Автор: Микола Суворов
Матеріал підготовлений спеціально для сайту yaydom.ru